YÖDAK’ta Yoğun Ziyaret Trafiği

YÖDAK’ta Yoğun Ziyaret Trafiği

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’nın atanmasının ardından ülkemizde bulunan üniversitelerin mütevelli heyeti başkanı, rektör ve temsilcileri, ziyaretlerde bulunarak Prof. Dr. Turgay Avcı’ya yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, başarı temennilerini ilettiler.

YÖDAK’ta gerçekleştirilen ziyaretlerde, yeni dönemde Kuzey Kıbrıs yükseköğretim alanında önümüzdeki dönemde oluşturulacak projelerle ilgili fikir alışverişinde ve yükseköğretim alanı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Ömer Turan, İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, ARUCAD Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Arkın ve ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, Rauf Denktaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rauf Denktaş ve Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar, Rektör Prof. Dr. Zafer Ağdelen, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nesip Öğün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Yurtsever ile Genel Sekreter Oğulcan Topal ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ziyarette bulunarak, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ile görüştüler.

Avcı “Proaktif, yapıcı ve vizyoner bir misyonla ilerleyeceğiz”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı yaptığı açıklamada, “proaktif, yapıcı ve vizyoner bir misyonla” YÖDAK’ı daha ileri bir seviyeye taşıma gayreti ve gailesi ile görevi devraldığını belirterek, kendilerini zorlu bir görevin beklediğini ifade etti. Pandemi koşullarında tüm dünyada yaşanan zorlukların Kuzey Kıbrıs yükseköğretim alanını da olumsuz etkilemesine rağmen, yaratıcı ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla sorunların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu, YÖDAK’a da bu aşamada planlama ve koordinasyon görevini sürdürmede büyük görev düşeceğini sözlerine ekledi. Denetleme ve akreditasyon çalışmalarının pandemi şartlarına rağmen gerekli tüm tedbirlerin alınarak fiilen devam ettiğini belirten Prof. Dr. Avcı, kurul üyelerinin de aktif ve özverili çalışmaları ile incelemelerin devam edeceğini belirtti.

Print
Posted: Nis 30, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: