Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK’ı Ziyaret Etti

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK’ı Ziyaret Etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve beraberindeki heyet YÖDAK'ı ziyaret ederek, YÖDAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ve YÖDAK üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, YÖDAK üyeleri ve Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu yükseköğretim alanındaki gelişmeleri ele aldılar.

Görüşmede, yüz yüze eğitimin hızla tekrar hayata geçmesi konusunda YÖDAK’ın Eğitim Bakanlığı ile birlikte kararlılıkları belirtilirken, bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için yükseköğretimde çalışan akademik ve idari personelin COVİD-19 risk grubuna alınarak ivedilikle aşılanması konusunda daha önce KKTC Cumhurbaşkanlığı, KKTC Başbakanlık ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na YÖDAK tarafından yapılan bilgilendirme ve öneri ele alındı.

Ülkemizin ekonomik ve sosyal hayatının önemli bir parçası olan yükseköğretim alanında, pandemi sonrası ortaya çıkan durumun değerlendirildiği toplantıda, yükseköğretimin gerekli sağlık tedbirleri alınarak normalleşme dönemine girmesi için yapılması gerekenler değerlendirildi.

YÖDAK ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, yükseköğretimde yüz yüze eğitimin tekrar başlaması için gösterdikleri kararlılık teyid edilerek, gerekli çalışmaların yapılarak bir an önce güvenli bir şekilde eğitime başlanmasının ekonomik, sosyal ve akademik zorunluluğu dile getirildi.

Print
Posted: Oca 22, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: